Telegram Group Search
کشف نقش برجسته ناشناخته ساسانی در انگلستان

این نقش برجسته ظاهرا در چند سال اخیر توسط قاچاقچیان از سینه کوهی احتمالا در منطقه ای از استان فارس جدا و به خارج از کشور منتقل شده است.

منبع خبر:
https://tinyurl.com/2m8pxsbc

تصاویر از:
https://tinyurl.com/55d4ss56

«در مقیاس بین المللی و تاریخی به سطحی بی‌نظیر و بی‌سابقه از دشمنی (بخشی از) مردم یک کشور با میراث ملی و تاریخی خود (و بشریت) دست یافته‌ایم.»

پینوشت 1: نقش برجسته قطعا و مشخصا از شخص کرتیر نیست.

پینوشت 2: در قیاس با دیگر نقش برجسته ها، دوره زمانی بهرام دوم برای آن پیشنهاد شد:
https://tinyurl.com/3ucm6nez

پینوشت 3: ظاهرا این نقش سال 1367 از ایران خارج شده است.
https://tinyurl.com/2ysp3q4r

@Frataak
نمایشگاه
Luxury and power, Persia to Greece
4 May 2023 - 13 Aug 2023, The British Museum

https://t.ly/xgpdY

@Frataak
نمایشگاه
Archaeological Treasures of Uzbekistan, From Alexander the Great to the Kushan Empire
04.05.2023 - 14.01.2024, James-Simon-Galerie, Berlin

https://t.ly/C6xz7

@Frataak
آموزش خط و زبان پهلوى
نمایشگاه Archaeological Treasures of Uzbekistan, From Alexander the Great to the Kushan Empire 04.05.2023 - 14.01.2024, James-Simon-Galerie, Berlin https://t.ly/C6xz7 @Frataak
عکسهایی از نمایشگاه ازبکستان به علت ارتباط آن با پادشاهی کوشان و زبان بلخی، در کانال زبان بلخی آپلود شد.
👉 @Frataak_Bac 👈
ecis-programme-digital.pdf
4.2 MB
10th European Conference of Iranian Studies (ECIS), Leiden University, The Netherlands, 21–25 August 2023
#تمرین154: (وزیکرد دینی، فصل ۱۱۹)

درباره ترتیب امور گیتی به ۲۵ روش

@Frataak
آموزش خط و زبان پهلوى pinned «فهرست مطالب صفحه: ۱ از ۶ ⭕️ #بخش_1_1: مقدمه ای بر زبان های ایرانی: زبان های هندواروپایی https://www.tg-me.com/frataak/16 ⭕️ #بخش_2_1: مقدمه ای بر زبان های ایرانی: پروتو آریایی و هندوایرانی https://www.tg-me.com/frataak/18 ⭕️ #فهرست_علائم، نشانه ها و کوتاه…»
#جشن_مهرگان، جشن پیروزی بر ضحاک، خجسته باد🍁

تصویر: میترای رومی در حال قربانی گاو
سده ۲ م. از شهر رم؛
محل نگهداری: موزه جدید، برلین.

@frataak
#نوبارانی
در روایاتی که از حماسه ایرانیان داریم چنین آمده که افراسیاب تور در دوره منوچهر بر سرزمین ایرانیان بتاخت و تخت شاهی ایرانیان از شاه تهی و شهرها ویران و دژها نابود کرد، درختان ببرید و رودها ببست و دریاچه‌ها بخشکاند و چشمه‌ها کور و هر چاه و کاریزی انباشته گردانید و به روایت بندهش، باران از ایرانشهر بازداشت،‌ تا آنکه کشتزارها تباه و مردمان به قحطی افتادند و جمله آبادی‌های ایران خالی گشت.

پایان بخش این دوره تاریک جانفشانی آرش کمانگیر است که داستان آن زبانزد و نامی است، اما در میانه آن داستانی است کوتاه و دارای ابهامات بسیار، از مواجهه #سپندارمذ [< سپنتا آرمئیتی (#آرمیتا)] ایزدبانوی موکل بر زمین و زنان، مادر همه آفریدگان و کدبانوی بهشت، با آن جادوگر بدذات و شرور، گجسته افراسیاب تور، دومین فرستاده اهریمن.

روایت به تقریب چنین است که خشکسالی و قحط به توران کشید و افراسیاب خود نیز به تنگ آمد و تورانیان خشکسالی را از منش بد افراسیاب دانستند. برای باز آوردن آب‌ها، سپندارمذ در خانه منوچهر متجلی گشت، به شکل‌ دوشیزه‌ای بسیار زیبا و نورانی با جامه‌ای از نور بر تن و کمربندی زرین در میان، زیبا و دلربا. او منوچهر را فرمود بر آگاه کردن افراسیاب از افسون فریدون بر پیمان تقسیم جهان و پیمانشکنی که افراسیاب بر آن برد، و سپس نمودن چاره بر آن شرور که به بازیابی پیمان باشد و بازگردانی قلمرو ایرانیان به وسعت یک تیر پرتاب.

افراسیاب سپندارمذ را بدید و دل بر آرزوی کامجویی از او بست و پیمان پذیرفت. با جانسپاری آرش، افراسیاب ناچار به توران بازشد، بارش آغازید و خشکسالی سرآمد. پس افراسیاب او را به زنی خواست بنابر کامه خود، #آرمیتا اما بی درنگ در زمین آمیخت و تن نورانی به آن جادوگر ستمگر شریر، آن دروغزن فرستاده اهریمن نداد.

(صورتی متاخر از این روایت با عنوان نوبارانی در دستنویس ام‌او ۲۹ آمده است).

@frataak
به شهادت رویدادنامه بابلی نبونید (ستون سوم، سطر ۱۵ تا ۲۰)، ۲۵۶۲ سال پیش در چنین روزی (روز سوم از ماه ارخسمنه در هفدهمین سال سلطنت واپسین شاه بابل، نبونید) کوروش در صلح و آشتی به بابل قدم نهاد و «احتمالا» با عبور از این خیابان باشکوه و گذر از دروازه عظیم ایشتار، و پس از انجام آئینی در پیشگاهش، مردم بابل را سراسر درود گفت. مردمی که بدون نبرد، از هفده روز پیشتر (روز شانزدهم از ماه تشریتو) حضور سپاهیان ایران را با آشتی پذیرفته بودند.

رویدادنامه نبونید:
https://www.livius.org/sources/content/mesopotamian-chronicles-content/abc-7-nabonidus-chronicle/

https://www.britishmuseum.org/collection/object/W_Sp-II-964

تصویر:
دروازه ایشتار، موزه پرگامون، برلین.

@frataak
آموزش خط و زبان پهلوى pinned «#شب_چله فصل زمستان به دو بخش چله بزرگ و کوچک تقسیم می‌شود. از اولین شب آغاز فصل زمستان که شب چله نامیده می‌شود تا 40 روز بعد یعنی 10 بهمن که جشن سده است را چله بزرگ می‌گویند. چله کوچک از جشن سده تا آخر بهمن است که شامل 20 روز و 20 شب می‌شود. چهار روز پایانی…»
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
صحبت حُکّام ظلمتِ شبِ یلداست
نور ز خورشید جوی بو که برآید

🍉شب چله فرخنده و شاد🍉

ویدیو از:
https://www.instagram.com/salamforevergram

@frataak
آموزش خط و زبان پهلوى pinned «#جشن_سده با افروختن تودۀ بزرگی از هیزم در شامگاه دهم بهمن ماه جشن سده برگزار می‌شود. وجه تسمیه سده را از عدد 100 می‌دانند (قس. پنجه، هفته، چله/چهله) به این معنی که از آغاز زمستان در یکم آبان تا 10 بهمن 100 روز است (در گونه‌ای از تقویم‌های باستانی سال دارای…»
2024/06/07 13:57:57
Back to Top
HTML Embed Code: